It is currently 07 Sep 2010, 03:10

Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page 1, 2  Next
 První dojmy 
Author Message
-: 128-bit Player :-

Post První dojmy
Nějak jsem se nepřipravil a pak, stejně mám jen analog Hi8 kameru a žádný digitizér na převod do digitálu. Jo, foťák zrovna taky nebyl po ruce. Takže rozbalení proběhlo bez dokumentace.

Kámoš mě nechal vybírat prvního, tak jsem si vzal tu z jeho pohledu napravo. Posléze se ukázalo, že jsem šáhnul relativně dobře. On nemá stylus. Moje má sériové číslo něco málo přes 500 (nepamatuji si to přesně) a kámošova malinko přes 700. U té mojí zase šeredně odstává rámeček pod displejem. Prozatím to řeším přitláčením. Momentálně nosím pod zavřeným víkem kus srolovanýho papíru, čímž se to pořád přitlačuje a asi to bude časem OK (až víc zatuhne lepidlo na pásce). Nebo taky ne. :-)

Baterky byly už v Pandorách a nabity na cca 30%. Pandora mi přišla v první chvíli neuvěřitelně lehoučká. Dneska už se mi zdá mnohem težší. Vypadá spíš jako nějaká hračka. Dílem proto, jak je malá, dílem pro to, jak je udělané zapouzdření. Číňani se na tom vyloženě podepsali. Na fotkách není vidět důvod, ale to, jak se na pravé straně jakoby mírně rozvírá (větší škvíra pod víkem na pravé straně zepředu), je dáno prohnutím jak spodních, tak horních dílů. Evidentně se jedná o vliv smršťování materiálu. Podle mě neopravitelně zprasená forma. Nic, kvůli čemu bych byl ochoten se vzdát Pandory, to zas ně, ale taková drobná nedokonalost, podobně, jako ona škvíra pod displejem. Levý zadní čudlík se sekal, ale už se zdá OK.

Aby to nevypadalo, tak mi sice výše popsané nedokonalosti vadí, ale jedná se o čistě estetické záležitosti, nejsou nijak vážné a jedná se o opravdu velmi levné zařízení, ve srovnání s čímkoliv alespoň trochu srovnatelným. Tedy s nějakým solidním kapesním počítačem. Mě osobně stála Pandora kolem 6,5 tisíce korun. HW návrh je podle mě tip-top, alespoň co jsem dokázal vysledovat na fóru. Návrh krabičky je podle mě taky dobrý (tedy v pořádku z hlediska designu jakozto pohledového a funkčního), ale pokulhává výroba. Holt by forma v EU či USA stála 10x tolik, Pandora by musela mít poněkud jinak vymyšlenou cenu, čímž by se hůře prodávala a bůhví, jak by to dopadlo.

Jsem rád, že Pandoru mám. SW jsem zatím moc nezkoušel, jenom trochu rozlobeného opilého trpaslíka (Angry Drunken Dwarf), což je příjemná hra ve stylu Tetrisu. Nezkoušel jsem ještě ani přetaktovávat, ani nic jiného. Naládoval jsem akorát balík kodeků a hotfix3. Zkoušel jsem browser. Midori mi padal (tady na fóru), ale Arora jela dobře. Ještě zkusím Chromium a Fenka a uavidím. Potřebuju do prohlížeče AdBlock+ a Xmarks pluginy, takže podle toho.

Cvičně jsem si naměřil časy náběhu:
boot až po výzvu k přihlášní 40 - 41 sekund
přihlášení až naběhlý desktop 20 sekund
odhlášení a úplné vypnutí 11 sekund

08 Jul 2010, 12:48
Profile

Post Re: První dojmy
Poslal bych fotku, ale nějak se mi nedaří přiložit obrázek. Admini, kdyžtak do pošty, jinak se snad dokopu časem a hodím foto nějak ma web.

08 Jul 2010, 12:53
Profile
-: 16-bit Player :-

Na vyboulený rámeček pod displejem si stěžovalo dost lidi na na anglickým foru, mělo by to být způsobeno tou měděnou páskou na odstínění LCD kabelu, se kterou se původně nepočítalo. To, že se Pandora na jedné straně jako by nedovírá je taky častý a prý za to může to, že pant (hinge) je jen na jedné straně, žil jsem ale v domnění, že je na pravé straně a tudíž levá by se měla nedovírat, dost možná tu fakt hraje roli i ta špatné forma jak říkáš, hm...

Chtěl jsem se zeptat jak vypadá zadek Pandory, hlavně okolo USB portu, pár lidí tam mělo nějaké praskliny a samozřejmě jak je na tom D-PAD a nuby?

Jinak gratuluji k prvním Pandorám v ČR a tiše závidím :)

Ohledně prohlížeče, AdBlock+ a Xmarks by měli existovat i pro Chromium, případně už někdo zkompiloval i normálně desktopový Firefox.

08 Jul 2010, 14:14
Profile E-mail

Zadek Pandory je bezvadny, konektory v pouzdru sedi jak ulite. D-Pad a cudlu super. D-Pad se ovlada velmi prijemne, kam se hrabe Nintendo DS. Analogy maji ponekud zajimavy chod. Musi se to zazit. Vlastne to plne odpovida tomu, ze vnitrek je z vodive gumy. Prijemne s pocitove mnohem vetsi vychylkou, nez realne. Ovladani mysi bezvadne, jenom to klikani pravym analogem mi moc nejde. Mam porad tendenci pouzivat ABXY tlacitka :-)

08 Jul 2010, 22:52
Profile

Momentalne setrvavam u Chromim browseru. Prijemny a rychly brovser. "Skoro" jako bych pouzival normalni komp. Pri browseni netu mi ponekud chybi moznost rychleho scrollovani (treba fn+analog), ale DPadem to celkem funguje, jenom si nekdy musim kliknout do vhodneho mista na strance. Nejak se mi nedari pouzivat zkratka Ctrl + a Ctrl - na zmenu velikosti pisma. Na Pandore je to Ctrl Fn F (Ctrl +), respektive Ctrl Fn D (Ctrl -). Pritom treba Alt Fn 4 (Alf F4) funguje OK.
--
Prozatim jsem nemel cas a naladu rozbihat psani Cesky. Jestli si dobre pamatuju, ED psal neco o tom, ze "dead key" (compose) je na Fn Enter, ale to mi nefunguje. Casem to nejak poresim.
--
U klavesnice bych uvital trosku nizsi zdvih klaves a jejich nizsi vysku. Jenze ona tam je celistva klavesnice spojena s cubly pod DPadem a ABXY, takze to by asi neslo. Leda by byla psaci cast klavesnice membranova (vice jako u mobilu, HTC a podobnych zarizeni). Podsviceni klaves mi taky trochu chybi. Kdyz jsem u toho podsviceni, tak by mohlo jit jeste o hodne ubrat, dost to sviti.

12 Jul 2010, 16:06
Profile

A kdyz uz se rozepisuju v jinem threadu, tak prispeju i sem :)
PECO!! Delej recenzuj, naval sem vsechny sve dosavadni zkusenosti, chceme fotky, videa, OS, aplikace, hry a emulatory v akci na prvni ceske Pandora :D
Teda nevim jestli to chceme vsichni, ale ja bych to teda chtel :)
Za to vam natocim Snappy's Pandora unboxing exkluzivne pro Emulatory,net :wink:

Teď: Wintel (Q6600, GF8800GT) , A1200 (CF-IDE), NDS lite (R4DS+EZ 3in1), GB micro (EZ IV), Nokia E71
Budoucnost: + Pandora :)

15 Jul 2010, 10:31
Profile E-mail

No ja nevim. Videi je plny YouTube. Ze bych to tocil jako v Cestine, to me ani nenapadlo :-) Kazdopadne jsem stejne nejak nemel cas. A pak to vedro...
--
Prozatim stale zustavam u Chromia. To bude vekem. Uz me nebavi zkouset milion veci a pak vybrat tu jedinou nejlepsi. Jakmile dosahnu uspokojiveho (me uspokojujiciho) vysledku, hazim flintu do zita.
--
Porad plati, ze mi prijde klavesnice na psani ponekud tvrda. Porad jsem jeste nemel naladu resit diakritika. Trochu hraju :-)
--
Z her jsem si toho natahal kde co. Ale protoze jsem houby hrac, tak jsem okostoval:
Angry Drunken Dwarf: Dobra "tetrisovka". Uvital bych nejaky save - mozna jej prehlizim.
Giana return: Vyborna arkada! Lepsi jak SuperTux, ale taky tezsi a nekdy k nasrani, kdyz se potreti usmazim na stejnim miste v plamenech, protoze se mi nepodari spravny vyskok. To je taky to jedine, co me na arkadach sere. Jakmile mi to prestane jit, ztracim o hru zajem.
BattleJeweled: Hra ve stylu Bejeweled. v boxu jsou kameny. hrac prohodi 2 sousedici a pokud tak utvori radu alespon 3 kamenu, tyto mizi, hrac boduje... Zde pribyva jakysi vyvoj postavy ve stylu RPG, ruzne bonusy, vybaveni, schopnosti a kouzla zpestrujici hru. Ma "suspend&quit", kdy umoznuje preruseni bitvy, coz povazuji za obrovske plus.
--
PSX emulator jsem nejak nerozjel. Nemam na to moc casu, tak jsem to neresil. UAE4All jsem nezkousel.
--
Snazim se dostat OS na kartu a nabootovat z karty. Mohl bych tak instalovat SW ze skladist bez zasahu do interni NAND. Chci to na nejake programovani a pod. Bohuzel se mi nedari. Ted to resim na foru, tak snad casem... Koupil jsem si kvuli tomu 8 GB kartu a do dovolene bych to chtel rozjet, at se muzu ucit python.
--
Premyslim, jak si vzit Pandoru na dovcu. Asi pojedeme k mori (Chorvatsko nejspise). No a ted co tam s Pandorou, kdyz budu chtit do vody. Manzelka odmita moje "hracky" hlidat a ja preci jenom, cas od casu budu muset hlidat deti a jit s nima dal nez na dosah Pandory. Napadlo me udelat drevenou bednu, coby prepravku na veci na plaz. Na plazi se veci vyndaji a naplni se kanim. Kdyz tam Pandoru zamknu a kamenu bude dost, tak ji snad nikdo neukradne :-) Asi si dneska v garazi premerim tu OSB desku, co se mi tam poflakuje...
--
Co se tyce aplikaci, tak jsem zatinm nemel potrebu cokoliv pouzivat (word, pdf,...) Maximalne ten net.
--
Mozna jsem to uz psal, ale zkousel jsem prehravat nejake anime. Nejaky 250 dil Bleach serie. Bohuzel jsem pohorel. Zrejme to bude chtit pockatna HW akcelerovane prehravace, nebo si sehnat neco v mensim rozliseni a mene narocnem kodovani.
--
Kdyztak se ptejte na konkretni veci, nebo co byste chteli natocit. Neco bych kdyztak zkusil fotakem. Pro vas cesky s EN titulky, nebo dvoujazycne :-)

15 Jul 2010, 15:52
Profile
-: 64-bit Player :-
-: 64-bit Player :-

tak mě by samozřejmě zajímalo jak funguj MAME emulátor :) a třeba hry:

Biomechanical Toy

Sunset Riders

Blood Bros

Ghost Goblin

Moonwalker

atd. :D děkuji 8)

16 Jul 2010, 23:44
Profile

Velká gratulace a přeju pokud možno hodně volného času na odzkoušení.

18 Jul 2010, 09:58
Profile WWW

grindcore: Už si chystám ROMy. MAME mám shodou okolností nějaký ROMset 0.127u4 + Extas 0.129. Tak doufám že to v tom vyhrabu a bude to funkční.

The_Vulture: O to se úspěšně snaží manželka - 14 dní Bulharsko u moře. A to musím být vděčný, že to není Chorvatsko. Nicméně mě by až až stačilo na týden a je mi srdečně jedno k jakému moři. Respektive k moři by to vubec být nemuselo. Marně přemýšlím, jestli riskovat Pandoru a vzít ji s sebou, nebo ji na 14 dní opusti. Pravděpodobně ji vemu s sebou a jako obvykle se nehnu z deky, aby mi ji někdo neukrad. "Obvyke", protože dříve služební PDA, ještě dříve Palm. Akorát, že tady vůbec nejde o prachy, jako spíš o nedostupnost náhrady :-/

All: V případě zájmu o vyzkoušení nějaké emulace mi pokud možno odkazujte kde sosnou příslušnou ROMku, ideálně ve více verzích, kdyby nějaká nefungovala.

---

Zkoušel jsem přímo ze seznamu otevřít přílohu ve wordu. Nějak to nevyšlo. Prohlížeč Arora bez varování chvípnul. Chromium nějak nedokázalo stáhnout přílohu. Chystám se vyzkoušet (ty MAME :-) ) a psaní Česky. (tohle píšu z notebooku, ne z Pandory)

18 Jul 2010, 21:10
Profile

MAME: Tak některé hry jsem vůbec nenašel. BiomechanicalToy běží bevadně i na standardních 500 MHz.

---

Česky se na tom píše otřesně. (dale jen Cesky) K psani diakritik se pouziva "compose key" = shift+enter, pak symbol pro nabodenicko (carka ' prehlaska" krouzek o hacek c ...) takze na Pandore celkem utrpeni. Bude to chtit poresit lepe.
Obecne je psani trochu horsi, nez jsem cekal. Jednak ponekud tvrdsi klavesnice = psani je ponekud silova zalezitost a potom klavesy nejsou "sticky", jak byva u kapesnich pocitacu zvykem. Proste misto postupneho mackani klaves, pricemz prerazovace (shift, alt, ctrl) jsou automticky pridrzeny do stisku dalsi klavesy, je nutno prerazovac drzet, stejne jako na klasicke klavesnici. :(

18 Jul 2010, 23:37
Profile

Mě by hodně zajmal emulátor amigy UAE4All... ROM máš ?

19 Jul 2010, 23:04
Profile ICQ

@Bloom: to me taky :) ROM nemaje, doufam, ze neco sezenu od kamose, ktera ma takovou malo sbirku Amig :) Jinak posta.
---
Vzhledem k blizici se dovolene musim vice makat v praci a doma taky nejak nic moc. Jo, pokud ma nekdo zajem se na Pandoru osobne podivat, tak do 23.7. se muzete zkusit domluvit a stavit se u me (Jicin v Kralovehradeckym). Anebo az po 8.8.
---
Vcera jsem nasel nadhernou vec, sadu knizek od Vymazala "... snadno a rychle" v PDF. Takze sup, "Bulharsky snadno a rychle" do Pandory.

Cteni PDF je celkem OK. Dodavany prohlizec umi i rotovat zobrazení dokumentu, posouvani sipkama a pripadne posuvnikem je celkem v pohode. Pochopitelne u me hraje roli, ze knihy "... snadno a rychle" jsou maleho formatu a tudiz se jedna stranka na sirku Pandory velmi dobre cte. U vetsich formatu by to mohlo byt nepohodlne, anzto by se mozna muselo posouvat i do stran, coz je vzdycky opruz.
---
Jeste k psani. Dozvedel jsem se, ze Fn klavesa je "sticky", tedy lze stisknout a uvolnit Fn a nasledne dalsi klavesu. To cini psani ponekud jednodussim, nicmene Alt+F4 je porad pomerne dost ozlomprst. Hodlam zkusit nejake ty moznosti pristupnosti, nebo jak se tomu rika (funkce pro postizeny), mezi ktere patri i funkce StickyKey (v ceskych Windows tusim "Jednim prstem").

20 Jul 2010, 07:57
Profile

Podarilo se mi roztlacit uae4all. Ponekud jsem tapal v umisteni kistartu. Musim rici: "Paradat!" vyzkousel jsem superfroga (perfektni), crazycars (to mi neslo moc hrat pro moji neschopnost), lotus (ten ma nejake problemy, asi kvuli rozpuleni obrazovky), cannonfooder (trosku potize s ovladanim mysi, ale spise vec zvyku).
Vyjma lotuse sly vsechny hry perfektne, vcetne zvuku. Vyborna je emulace 4 fdd, takze jsem tam vzdycky "nastrkal" rovnou vsechny diskety a nemusel je lovot za pochodu. Ovladani mysky chce trochu zvyku, ale hlavne jsem mel rozhozene nastaveni, coz bylo znat.
---
Asi mi odchazi pravy analog. nevraci se poradne z leve polohy zpet a uz neklouze tak pekne jako levy, ale nejak uvnitr drhne. Po navratu z Bulharska ae domluvim s EvilDragonem na reseni. Zatimjeste furt funguje OK - trosku jsempostoloval nastavei klikani, ale trvale to tak nechci nechat. spis to nahlasim spolu se skvirou pod dislejem a prozatim to necham hnit, jestli se nevyteli jeste neco.

31 Jul 2010, 21:28
Profile

Tak to je super že UAE4All jede tak skvěle !

01 Aug 2010, 18:16
Profile ICQ
Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page 1, 2  Next